مدارک و مراحل اخذ کد اقتصادی

کد اقتصادی شماره ای است 12 رقمی که بر طبق قانون برای اشخاص حقوقی و حقیقی که به تولید خدمات و کالا  می پردازند وضع شده است. این کد برای شناسایی شرکت در واحد مالیاتی استفاده می شود.بر این اساس، مطابق قانون مالیاتی تصویب شده،همه ی شرکت های ثبت شده ملزم به دریافت کد اقتصادی می باشند.

به تمامی سوالاتی که ذهن مخاطبان مارا به خود درگیر کرده در این مقاله به شرح آن میپردازیم

کد اقتصادی چیست

هر شرکت و یا موسسه پس از اینکه به ثبت رسید و آگهی تأسیس آن صادر شد باید طی دو ماه در دارایی تشکیل پرونده داده و جهت اخذ کد اقتصادی اقدام نماید.اهمیت تشکیل پرونده مالیاتی از آن جا مشخص می شود که هنگامی که شرکت تأسیس می شود با عدم داشتن پرونده مالیاتی قادر نیست جهت اخذ کد اقتصادی اقدام نماید. به همین علت شرکت قادر نیست اقدام به عقد قرار داد کرده و فعالیت خود را آغاز کند. همینطور شرکت قادر نیست در پایان سال مالی، اظهارنامه مالیاتی  فعالیت یا عدم فعالیت خود را به دارایی تسلیم کند.  

از علت های نیاز به کد اقتصادی جهت امور مهم تجاری میتوان موارد زیر را اشاره کرد:

1-دریافت کارت بازرگانی
2-شرکت در مزایده ها
3-صدور فاکتور
4-باز کردن حساب در بانک
5-شرکت در مناقصات
6-اخذ قرارداد با شرکتها دولتی

مزایای دریافت و اخذ کد اقتصادی چیست:

1-کد اقتصادی شماره ای است که به وسیله سازمان امور مالیاتی به فعالان اقتصادی داده می شود و مانند شماره شناسایی این اشخاص در سازمان مالیاتی محسوب می شود.
2-به واسطه ی کد اقتصادی سازمان امور مالیاتی کشور قادر است دفاتر قانونی، صورت حساب ها و فاکتورهای صادر شده را آسان تر بسنجد.
3-از دیگر مزایای کد اقتصادی کسب مجوز جهت فعالیت های تجارتی و پرداخت حقوق دولت در قالب مالیات و مانع شدن از رقابت ها و تلاش های ناسالم است.

چه اشخاصی مکلف به اخذ کد اقتصادی اند؟

1-همه ی اشخاص حقوقی که در زمینه ی مونتاژ، تولید، صادرات و واردات، توزیع کالاها و امور خدماتی فعالیت دارند.
2-همه ی اشخاص حقیقی که در زمینه مونتاژ، تولید، صادرات و واردات، توزیع کالا و خدمات فعالند.

اشخاص حقیقی باید دارای پروانه ی کسب و کار از مراجع مربوطه بوده و محل فعالیت تجاری داشته باشند و شرایط لازم را جهت اخذ کد اقتصادی داشته باشند.

مطابق مصوبه مجلس، در صورتی که شرکت ها مراحل دریافت کد اقتصادی را انجام ندهند و این کد را اخذ نکنند از معافیت های مالیاتی که در ماده 105 قانون سازمان مالیاتی کشور قید شده بی بهره خواهند بود. به سبب ماده 105 قانون سازمان مالیاتی کشور " درآمد شرکت ها و درآمد ناشی از فعالیت های انتفاعی دیگر اشخاص حقوقی از منابع گوناگون در ایران یا خارج از ایران تحصیل می شود، بعد از وضع زیانهای (هزینه ها) حاصل از منابع غیر معاف و کسر مالیات های مقرر به استثنای مورد هایی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای می باشد مشمول مالیات حداکثر به نرخ 25 درصد خواهند بود."

مدارک مورد نیاز جهت درخواست کد اقتصادی اشخاص حقیقی:

1-درخواست کتبی
2-سه قطعه عکس 2*3 متقاضی
3-رونشت از پروانه کسب
4-رونوشت از همه ی صفحه های مدارک شناسایی
5- پرداخت مبلغ 10000 ریال و ارائه فیش پرداختی
6-کامل کردن فرم اطلاعات هویتی اشخاص حقیق
7-رونوشت کارت اقتصادی قبلی یا فیش کامپیوتری

 اگر شما از افرادی هستید که می خواهید کد اقتصادی دریافت کنید، می توانید در طی مسیر، از مشاوره حقوقی متخصصان مجرب ثبت سفیر بهره بگیرید 

مدارک مورد نیاز جهت درخواست کد اقتصادی اشخاص حقوقی:

1-درخواست کتبی شرکت
2-روزنامه ی رسمی که آگهی تأسیس شرکت در آن درج شده باشد
3-فیش پرداختی به مبلغ 10000 ریال
4-رونوشت از همه ی صفحه های شناسنامه
5-تنظیم فرم اطلاعات هویتی اشخاص حقوقی
6-رونوشت کارت اقتصادی پیشین یا فیش کامپیوتری

مدارک و مراحل  لازم جهت دریافت کد اقتصادی:

1-کامل کردن دفترچه در واحد اطلاعات و خدمات اداره دارایی
2-کامل کردن فرم ب مربوطه از واحد ثبت و شناسایی اداره دارای
3-رونوشت اساسنامه و آگهی تأسیس شرکت
4-رونوشت از مدارک شناسایی اعضای هیأت مدیره
5-رونوشت اظهارات شرکت و پرانه بهره بداری یا مجوز تأسیس
6-رونوشت سند مالکیت اقامتگاه قانونی شرکت
7- پرداخت مالیات حق تمبر به اداره دارایی

مدارک کامل شده را همراه با فرم اطلاعات هویت اشخاص حقیقی به حوزه مالیاتی تحویل داده و بعد از آن سر ممیزی مالیاتی آنها را بررسی می کند. پس از تأئید و ثبت در دفتر حوزه، در قبال اخذ مدارک رسیدی را صادر می کند و آن را تحویل می دهد.بعد از آن مدارک به اداره ی نظارت و پی گیری تحویل داده و این اداره آن ها را به اداره کل اطلاعات و خدمات مالیاتی واداره شماره اقتصادی ارسال کرده و مسئولان مربوطه پس از سنجیدن مدارک، کارت کد اقتصادی را صادر می کنند.

در رابطه با اشخاص حقوقی نیز همینطور. بعد از تهیه کارت و کامل نمودن فرم اطلاعات هویتی اشخاص حقوقی که به دست  مدیر عامل یا وکیل قانونی تنظیم و با مهر شرکت ممهور شده را به حوزه مالیاتی تحویل داده و باقی مراحل مشابه مراحل دریافت کد اقتصادی به دست اشخاص حقیقی است.

درخواست مشاوره

"ضروری" indicates required fields